בעיני זאת הגרסה הבריאה לסלט חצילים במיונז, במקום מיונז נוסיף טחינה. הסלט מהיר להכנה, קל להכנה ובעיקר בריא הרבה יותר היות ואנחנו שולטים על כמויות השומן, המלח ואיכות המוצרים אז מה צריך: 2 חצילים בינוניים 3 שיני שום מיץ מ-1/2 לימון פטרוזיליה (לא חובה) 2 כפות טחינה איכותית עשירה בסידן וברזל (לדוגמא טחינה אל ארז) 1/2 כוס מים איך: קולים את החצילים בתנור או על האש עד שהופכים רכים רכים (אם בתנור פשוט להניח על נייר אפייה ככה שלמים בחום גבוה עד שמתרככים) אפשר לחרוץ חריצים בחצילים ולשים את שיני השום בפנים וכך הם נאפים יחד לאחר שמוכנים: מוציאים את בשר החצילים מעבירים למסננת ונותנים למים העודפים לצאת את בשר החצילים המסונן מעבירים לקערה עם השום הטחינה הלימון הפטרוזיליה והמים כאן ניתן לתבל עם מעט מלח ופלפל לבחירה את כל המרכיבים טוחנים במעבד מזון ידני או רגיל עד למרקם משחתי ובתאבון
|