אורז בסמטי עם פתיתים מחיטה מלאה

חומרים:

3/4 כוס אורז בסמטי שהשרתי במים

1/3 כוס פתיתים מחיטה מלאה

2 כוסות מים

כף שמן זית/ תרסיס שמן

מלח ופלפל

איך:

1. מטגנים את הפתיתים

2. מוסיפים את האורז השטוף

3. מוסיפים את התבלינים

4. מוסיפים את המים

5. מחכים שירתח

6. מעבירים את הסיר לאש קטנה מכסים ומחכים כ-20 דק'

בתאבון :)

* אורז בסמטי נחשב למרות היותו לבן לאורז עם אינדקס גליקמי נמוך יחסית- כלומר מעלה את הסוכר בדם לאט יותר ולכן

משביע יותר.

* פתיתים מחיטה מלאה עשירים יותר בסיבים לעומת הפתיתים הרגילים.

* הסיבים התזונתיים עוזרים לנו בתחושת השובע, בעיכול טוב יותר, שובע ממושך יותר, הגנה מפני הצטברות כולסטרול

בדם והגנה מפני סרטנים  מסויימים כמו סרטן הקולון.

* כל 3 כפות של אורז עם פתיתים מהווים מנת פחמימה (כלומר תחליף לפרוסת לחם).