חומרים:
2 בצלים
2 כוסות עדשים סנפרוסט
3 גזרים/ קישואים
3 עלי סלרי
בטטה קטנה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 ביצים
1/2 כוס קמח כוסמין/ קוואקר/ קמח תפוחי אדמה / קמח מצה
מלח
כמון
איך:
1. מטגנים בכף שמן זית את הבצל
2. מוסיפים 2 כוסות של עדשים סנפרוסט (שהן כבר 1/2 מבושלות)
3. מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים
4. מחכים לריכוך (ושהמים יעלמו)
5. במעבד מזון: הבטטה, הגזרים, הסלרי, הפטרוזיליה
6. מערבבים את העדשים עם הירקות עם הביצים הקמח והתבלינים
7. יוצרים לביבות על נייר אפיה מרוסס בשמן
8. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים את הקציצות כ20-25 דק' בכל צד
כל קציצה שווה כ60 קלוריות (כ-20 קציצות)
מקור נפלא לחלבון בארוחה צמחונית
הולך נהדר עם יוגורט / טחינה
בתאבון
|