|
אורז אדום של סבתא שפרה
|
חומרים:
1 בצל
2 פלפלים גדולים
שן שום
כוס גדולה של אורז בסמטי
3 כוסות מיץ עגבניות
כף שמן זית
כף פפריקה
כפית מלח
מעט פלפל
איך:
1. להשרות את האורז במים
2. לטגן את הבצל החתוך לקוביות
3. להוסיף את הפלפלים שחתכנו לריבועים קטנים
4. להוסיף את האורז השטוף
5. להוסיף את התבלינים
6. לערבב כ-2 דק'
7. להוסיף 3 כוסות של מיץ עגבניות
8. לחכות שירתח ולהעביר לאש קטנה, לכסות את הסיר וחכות שיהיה מוכן כ-02 דק'
* אפשר לגוון בצבעי הפלפלים
* אפשר לגוון ולהכין עם אורז מלא (האורז הבסמטי בשל צורת הגידול שלו נחשב לבעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן מומלץ
יותר).
* כוס אורז מוכן = 2 מנות פחמימה
בתאבון
|
|
|
|
|
|
|