עוגיות תמרים (בעבע)
לבצק: 250 גרם קמח עם השמרים בפנים (אפשר לשלב גם עם קמח מלא עם השמרים בפנים) 70 גרם חמאה מופחתת שומן / מרגרינה (אין בה שומן טראנס) 2 כפות סוכר 1/4 כפית מלח חלמון (צהוב) של ביצה 140 מ"ל מים או חלב
למלית: גוש תמרים מגולענים בואקום (כדאי לעבור על הגוש ולהוציא ממנו את כל חלקי הגלעינים קליפות שנשארו) 2 כפות שקדיה או חופן אגוזים טחונים כפית קינמון
איך מכינים: מערבבים את כל חומרי הבצק לגוש אחיד מקמחים קצת ושמים בתור קערה בתוך ניילון לכ1.5 שעות
מערבבים את הגוש תמרים (הנקי) עם השקדיה והקינמון ומערבבים או ידנית או במעבד מזון
לאחר שהקמח מוכן שמים אותו על נייר אפייה מפזרים מעט קמח למעלה ובעזרת מערוך פותחים אותו למלבן גדול (בגדול תבנית התנור)
מחלקים את הבצק לריבועים ככל שיהיו יותר ריבועים יהיו יותר עוגיות וכל עוגיה "תעלה" פחות קלוריות :)
לוקחים את המלית ומכינים עיגולים קטנים
באמצע כל ריבוע שמים עיגול תמרים
סוגרים את הבצק על העיגול ופשוט מועכים את העוגיה לפיתה קטנה את שארית העיגולים ניתן להקפיא, טעים מאוד ויכול לשמש כיופי של ארוחה ביניים
אחרי שכל העוגיות משוטחות עם מזלג עושים סימנים של חורים על העוגיות
מורחים למעלה ביצה להברקה
מכניסים לתנור שחומן מראש ל180 מעלות עד שהעוגיות משחימות מלמעלה ומלמטה (כ20 דק)
בתאבון :)
|