לחמה בעג'ין עם טוויסט
אני אוהבת להתנסות במטבח, ובתור מי שנשואה לסורי עם המון זכרונות מהמטבח של אמא לא במקרה אני נמשכת למאכלים מיוחדים שכל כך רחוקים ממה שגדלתי עליהם אז החלטתי לנסות קצת לשנות ולהפוך את המאכל לקצת אחר, יותר בריא, יותר אני לי היה טעים, מקווה שגם לכם :)
לבצק: 250 גרם קמח מלא עם השמרים בפנים 2 כפות שמ"ז 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר 135 מ"ל מים פושרים
לבשר: 300 גרם בשר טחון ללא שומן מספר 5 (כתף) 1 בצל גדול + כף שמן זית 1/2 כוס של עגבניות קלופות חלוטות (השתמשתי בקופסת שימורים של עגבניות אורגניות) כף רסק עגבניות חופן שמיר קצוץ /פטרוזיליה / כוסברה גרידה מחצי לימון כף מיץ לימון 2 כפיות פפריקה כפית מחוקה כמון כפית מחוקה מלח ומעט פלפל שחור
איך מכינים: מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד לקבלת כדור בצק מניחים בקערה מכוסה בניילון לכ1/2 שעה להתפחה
ביניתיים מכינים את הבשר מטגנים את הבצל עד שמשחים מערבבים בקערה את כל המרכיבים מוסיפים את הבצל המטוגן מניחים בצד
אחרי ההתפחה של הבצק על נייר אפייה פותחים באמצעות מערוך את הבצק למשטח דק באמצעות סכין או רולר חותכים את הבצק לריבועים (יצאו לי כ9 ריבועים לא שווים) מורחים על כל ריבוע מתערובת הבשר ומשאירים מסגרת של בצק למעלה פיזרתי קצת שום מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ15 דקות ** 2 ריבועים כאלה עם סלט ירקות מהווים ארוחה נהדרת, משביעה וטעימה והכי חשוב בריאה בתאבון
|